Eerste Heilige Communie

Algemeen

Jezus Christus heeft beloofd altijd bij ons te blijven, tot aan het einde van de wereld (Mattheus 28, 20). Hij laat zich door ons vinden op heel verschillende manieren. Dé plaats waar we Jezus kunnen ontmoeten is in de heilige Communie. Met Communie bedoelen we het ontvangen van het heilig Brood van Jezus.  Tijdens de laatste maaltijd met zijn vrienden, nam Jezus brood, dankte zijn Vader, brak het en gaf het aan zijn vrienden. Hij zei: ‘Neem en eet. Dit brood is mijn lichaam, voor jullie gegeven.’
Zo wil Jezus bij ons zijn.
In de heilige Mis vieren we dit geheim, en ontvangen we de Communie.

Wanneer je voor de eerste keer in de H. Mis de Communie ontvangt, spreken we van Eerste Heilige Communie.

Kinderen vanaf groep 4 (7 jaar) bereiden we voor op deze Eerste Heilige Communie. Tijdens de voorbereiding leren de kinderen Jezus beter kennen. De voorbereiding bestaat in grote lijnen uit 8 lessen, een rondleiding door de kerk, en het bijwonen van enkele vieringen.

2017-2018

Communievieringen in onze parochie

Na de voorbereiding ontvangen de kinderen de Eerst Heilige Communie in 2018 op:

• Zondag 15 april in de kerk van de Heilige Martinus van Tours in Sint-Oedenrode om 10.00 u
  • Zondag 13 mei om 11:00 uur in de kerk van Sint Genoveva in Breugel
  • Zondag 13 mei om 11.00 uur in de kerk van de Heilige Martinus in Olland.
  • Maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) om 11.00 uur Eerste Communieviering van de communicanten uit Son in de kerk van Sint Genoveva in Breugel
  • Zondag 27 mei om 11.00 uur in de kerk de Heilige Antonius van Padua in Nijnsel
  • Zondag 3 juni om 11.00 u in een openluchtviering bij de Ritakapel in Boskant

Informatie en inschrijving

Wilt u meer informatie over de Communievoorbereiding? Hier vindt u het informatieboekje voor de voorbereiding van dit jaar.

Aan het begin van het schooljaar ontvangen de kinderen die dan in groep 4 zitten op een van  de basisscholen van Sint-Oedenrode, Son en Breugel een uitnodiging voor de informatie avond.

Wilt u zeker een uitnodiging ontvangen of heeft u de brief gemist, geef dan uw naam, de naam van uw kind en uw mailadres door aan secretariaat@heiligeodaparochie.nl onder vermelding van ‘EHC 2018-2019’. U ontvangt dan de uitnodiging.

Het inschrijfformulier voor de communievoorbereiding kunt u hier downloaden.

Ook wie al wat ouder is, kan zich voorbereiden op de Eerste Heilige Communie. Informeer naar de mogelijkheden bij secretariaat@heiligeodaparochie.nl.

Uitnodigingen

Boskant