Eerste Heilige Communie

Algemeen

Jezus Christus heeft beloofd altijd bij ons te blijven, tot aan het einde van de wereld (Mattheus 28, 20). Hij laat zich door ons vinden op heel verschillende manieren. Dé plaats waar we Jezus kunnen ontmoeten is in de heilige Communie. Met Communie bedoelen we het ontvangen van het heilig Brood van Jezus.  Tijdens de laatste maaltijd met zijn vrienden, nam Jezus brood, dankte zijn Vader, brak het en gaf het aan zijn vrienden. Hij zei: ‘Neem en eet. Dit brood is mijn lichaam, voor jullie gegeven.’
Zo wil Jezus bij ons zijn.
In de heilige Mis vieren we dit geheim, en ontvangen we de Communie.

Wanneer je voor de eerste keer in de H. Mis de Communie ontvangt, spreken we van Eerste Heilige Communie.

Kinderen vanaf groep 4 (7 jaar) bereiden we voor op deze Eerste Heilige Communie. Tijdens de voorbereiding leren de kinderen Jezus beter kennen. De voorbereiding bestaat in grote lijnen uit 8 lessen, een rondleiding door de kerk, en het bijwonen van enkele vieringen.

2016-2017

De communievoorbereiding gaat snel van start. In de week van 3 oktober zijn de eerste lessen. U kunt zich nu nog opgeven voor de communievoorbereiding.

Communievieringen in onze parochie

Na de voorbereiding ontvangen de kinderen de Eerst Heilige Communie in 2017 op:

• Zondag 14 mei om 11.00 uur in de kerk van Sint Petrus’ Banden in Son
  • Zondag 14 mei om 11.00 uur bij de Ritakapel in Boskant. Bij slecht weer in de Martinuskerk in Olland.
  • Zondag 21 mei om 9:30 uur in de kerk van Sint Genoveva in Breugel
  • Zondag 21 mei om 11.00 uur in de kerk de Heilige Antonius van Padua in Nijnsel
  • Maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) om 10:30 uur in de kerk van de Heilige Martinus van Tours in Sint-Oedenrode

Informatie en inschrijving

Wilt u meer informatie over de Communievoorbereiding? Hier vindt u het informatieboekje voor de voorbereiding van dit jaar.

De communievoorbereiding gaat snel van start. In de week van 3 oktober zijn de eerste lessen. U kunt uw kind nog aanmelden. U stuurt daarvoor het ingevulde inschrijfformulier door aan  secretariaat@heiligeodaparochie.nl onder vermelding van ‘EHC 2017’. Wij nemen dan contact met u op.

Het inschrijfformulier kunt u hier downloaden.

Ook wie al wat ouder is, kan zich voorbereiden op de Eerste Heilige Communie. Informeer naar de mogelijkheden bij secretariaat@heiligeodaparochie.nl.