Eerste Heilige Communie

Algemeen

Jezus Christus heeft beloofd altijd bij ons te blijven, tot aan het einde van de wereld (Mattheus 28, 20). Hij laat zich door ons vinden op heel verschillende manieren. Dé plaats waar we Jezus kunnen ontmoeten is in de heilige Communie. Met Communie bedoelen we het ontvangen van het Brood van Jezus.  Tijdens de laatste maaltijd met zijn vrienden, nam Jezus brood, dankte zijn Vader, brak het en gaf het aan zijn vrienden. Hij zei: ‘Neem en eet. Dit brood is mijn lichaam, voor jullie gegeven.’
Zo wil Jezus bij ons zijn.
In de heilige Mis vieren we dit geheim, en ontvangen we de Communie.

Wanneer je voor de eerste keer in de H. Mis de Communie ontvangt, spreken we van Eerste Heilige Communie.

Kinderen vanaf groep 4 (7 jaar) bereiden we voor op deze Eerste Heilige Communie. Tijdens de voorbereiding leren de kinderen Jezus beter kennen. De voorbereiding bestaat in grote lijnen uit 8 lessen, een rondleiding door de kerk, en het bijwonen van enkele vieringen.

2019-2020

Informatie avonden

In september gaat de voorbereiding op de Eerste Communie van start. We beginnen met een informatie avond voor de ouders.

• Sint-Oedenrode: dinsdag 10 september om 20.00 uur in de parochiezaal de Goede Herder, Mgr. Bekkersplein 1 in Sint-Oedenrode.
  • Son en Breugel: woensdag 11  september om 20.00 uur in de parochiezaal den Bauw, Sint-Genovevastraat 29 in Breugel.
  • Nijnsel: maandag 16 september om 20.00 u in de parochiezaal van de Heilige Antonius van Padua, Lieshoutseweg 9A in Nijnsel.
  • Olland: dinsdag 17 september om 19.30 u op BS De Sprongh, pastoor Smitsstraat 40 in Olland.

Communievieringen in onze parochie

Na de voorbereiding ontvangen de kinderen de Eerst Heilige Communie in 2020 op:

• Zondag 17 mei om 11.00 uur in de kerk van Sint Genoveva in Breugel
  • Zondag 17 mei om 11.00 uur in de kerk van de Heilige Antonius van Padua in Nijnsel
  • Zondag 24 mei om 11.00 uur in de kerk van de Heilige Martinus van Tours
    in Sint-Oedenrode.
  • De Communieviering van de kinderen uit Olland is in onderling overleg.

Informatie en inschrijving

Wilt u meer informatie over de Communievoorbereiding? Hier vindt u het informatieboekje voor de voorbereiding van dit jaar.

Hier vindt u de uitnodigingen voor de informatie avonden:

Het inschrijfformulier voor de communievoorbereiding kunt u hier downloaden.

Ook wie al wat ouder is, kan zich voorbereiden op de Eerste Heilige Communie. Informeer naar de mogelijkheden bij secretariaat@heiligeodaparochie.nl.