Eerste Heilige Communie

Algemeen

Jezus Christus heeft beloofd altijd bij ons te blijven, tot aan het einde van de wereld (Mattheus 28, 20). Hij laat zich door ons vinden op heel verschillende manieren. Dé plaats waar we Jezus kunnen ontmoeten is in de heilige Communie. Met Communie bedoelen we het ontvangen van het Brood van Jezus.  Tijdens de laatste maaltijd met zijn vrienden, nam Jezus brood, dankte zijn Vader, brak het en gaf het aan zijn vrienden. Hij zei: ‘Neem en eet. Dit brood is mijn lichaam, voor jullie gegeven.’
Zo wil Jezus bij ons zijn.
In de heilige Mis vieren we dit geheim, en ontvangen we de Communie.

Wanneer je voor de eerste keer in de H. Mis de Communie ontvangt, spreken we van Eerste Heilige Communie.

Kinderen vanaf groep 4 (7 jaar) bereiden we voor op deze Eerste Heilige Communie. Tijdens de voorbereiding leren de kinderen Jezus beter kennen. De voorbereiding bestaat in grote lijnen uit 8 lessen, een rondleiding door de kerk, en het bijwonen van enkele vieringen.

Eerste heilige Communie 2020-2021

Informatie avonden

In september gaat de voorbereiding op de Eerste Communie van start. We beginnen met een informatie avond voor de ouders.

• Nijnsel, Olland en Boskant: dinsdag 1 september om 20.00 uur in de kerk van de Heilige Antonius van Padua, Lieshoutseweg 9A in Nijnsel.
  • Son en Breugel: woensdag 2 september om 20.00 uur in de Genovevakerk, Sint-Genovevastraat  14 in Breugel.
  • Sint-Oedenrode: maandag 14 september om 20.15 uur in de Martinuskerk, ingang Heuvelzijde in Sint-Oedenrode. Inloop vanaf 20.00 u in verband met dagmis.

Communievieringen in onze parochie

Na de voorbereiding ontvangen de kinderen de Eerst Heilige Communie in 2021 op:

• Zondag 18 april om 11.00 uur in de kerk van de Heilige Martinus in Sint-Oedenrode
  • Zondag 25 april om 10.00 uur in de kerk van de Heilige Genoveva in Son en Breugel
  • Zondag 25 april om 12.30 uur in de kerk van de Heilige Antonius van Padua in Nijnsel
  • Zondag 16 mei om 11.00 uur openluchtviering bij de Ritakapel in Boskant.

Informatie en inschrijving

Wilt u meer informatie over de Communievoorbereiding? Hier vindt u het informatieboekje voor de voorbereiding van dit jaar.

Hier vindt u de uitnodigingen voor de informatie avonden:

Het inschrijfformulier voor de communievoorbereiding kunt u hier downloaden.

Ook wie al wat ouder is, kan zich voorbereiden op de Eerste Heilige Communie. Informeer naar de mogelijkheden bij .