Familievieringen

In alle vieringen in de kerken van onze parochie zijn kinderen van welke leeftijd ook, van harte welkom. Ook in een ‘gewone’ viering valt er voor kinderen veel te beleven en ervaren.

Toch is het wel eens fijn als de Mis speciaal op hen is afgestemd. Dit zijn onze familievieringen voor gezinnen. Kinderen, hun ouders, maar ook opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen zijn welkom.

We kennen twee initiatieven:

Samen vieren, vieringen voor iedereen!

Een groep katholieke ouders heeft een brandbrief aan de Nederlandse bisschoppen geschreven waarin ze vragen om een meer welkom klimaat voor jonge gezinnen in katholieke kerken. Binnen onze parochie horen we geen geluiden van ouders die zich niet welkom voelen, maar wel ouders die graag meer in contact zouden willen komen met andere ouders in dezelfde levensfase. Daarom is een groep ouders samen met Manon van den Broek gaan kijken naar de mogelijkheden om binnen onze parochie een plek te creëren waar we samen kunnen vieren en elkaar kunnen ontmoeten. Een plek waar iedereen, jong en oud, welkom is en er aandacht is voor het op een begrijpelijke manier uitleggen en beleven van ons geloof. Het resultaat is een uniek initiatief waarbij ouders en kinderen vanaf de doopvoorbereiding betrokken zijn bij de vieringen.

Op de tweede en vierde zondag van de maand om 11.00 u is de eucharistieviering in de Antonius van Paduakerk in Nijnsel afgestemd op gezinnen met (kleine) kinderen. We starten de eucharistieviering gezamenlijk in de kerk. Er is altijd een viering of opvang voor de allerkleinsten, tot kleuterleeftijd. Voor kinderen vanaf groep 3 is er op de tweede zondag van de maand Kinderkerk, op de vierde zondag kunnen zij meedoen in de viering. Samen vieren betekent dat we vanaf het ‘Onze Vader’ weer samen komen in de kerk, waardoor groot en klein ook deel kan nemen aan het ontvangen van de communie of van het kruisje. Na de viering is er ruimte om elkaar te ontmoeten, wat te eten en te drinken en voor de kinderen ruimte om samen te spelen. We hebben gekozen voor Nijnsel vanwege de centrale ligging van de Nijnselse kerk binnen de Oda parochie.

Nieuwsgierig geworden? Kom kijken!

Hier vindt u het jaarschema van de vieringen

In de MooiRooi krant.

Hier vindt u de flyer

Familievieringen en méér in de Sint Genovevakerk in Son en Breugel

In de Sint Genovevakerk in Breugel zijn er verschillende manieren en momenten om samen met kinderen vrolijk en ongedwongen samen te zijn rond Jezus: familievieringen, vieringen voor peuters en kleuters en kinderwoorddiensten.

Hier vindt u het jaarschema van deze vieringen

Meest recente uitnodiging