Kinderwoorddienst

Wil je als gezin graag met de kinderen naar de zondagse eucharistieviering? Maar wil je ook dat jullie kind de verhalen uit de Bijbel leert begrijpen? De kinderwoorddienst geeft antwoord op beide vragen.
In de Sint Genovevakerk in Breugel is op elke eerste en derde zondag van de maand een kinderwoorddienst tijdens de zondagse eucharistieviering van 9.30 uur.

Aan het begin van de viering worden de kinderen gevraagd met de leidsters mee te gaan naar de sacristie. Daar horen zij het Evangelieverhaal dat ook in de Mis te horen is, voorgelezen uit de kinderbijbel. Er volgt een gesprekje over het verhaal, en de kinderen maken een klein knutseltje.
Bij het klaarmaken van het altaar komen de kinderen weer in de kerk, om daar de rest van de viering samen met hun ouders mee te maken.

Na de viering is er gelegenheid om met ouders en kinderen koffie te drinken in Den Bauw, tegenover de kerk.
Kom gewoon een keer kijken. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom.