Paaswinkeltje

In Mtinko, een plaats in Tanzania, hebben zusters van de Heilige Carolus Borromeus een klooster, een ziekenhuis en een school gesticht. Met steun van giften is er onlangs voor de kleuters een klaslokaal gebouwd. Het lokaal wordt intensief gebruikt. Wat nog ontbreekt is een grote tafel om aan te kunnen werken. De communicanten van de Odaparochie gaan hun best doen om geld voor deze tafel bij elkaar te sparen.

Kinderen zetten daarvoor zelf acties op touw, of brengen geld mee. Maar er zijn ook een paar gezamenlijke acties. Eén ervan is het Paaswinkeltje.

Aan het einde van de vieringen op Palmzondag 9 april, om 9.30 u in de Martinuskerk in Sint-Oedenrode en om 11.00 u in de Sint Petrus’ Bandenkerk in Son gaan de communicanten zelf gemaakte paasspulletjes, koekjes en paastakken verkopen. Zo hopen ze extra geld bij elkaar te brengen, en u als kerkganger aan leuke paasspulletjes te helpen. We hopen op veel aanloop bij onze Paaswinkeltjes!

Manon van den Broek