Aanmelden vormsel

Het vormsel voltooit de initiatie in de Rooms-katholieke Kerk. Na het vormsel is iemand voor de Kerk volwassen. Het is de bevestiging door de bisschop of zijn vertegenwoordiger dat iemand volledig is opgenomen in de Kerk. Het vormsel is daarnaast een sacrament waarbij iemand door de zalving met het heilige Chrisma, heilige olie, getekend wordt en het zegel van de heilige Geest ontvangt. Gods Geest zal op een bijzondere manier werkzaam in het leven van deze mensen.

De voorbereiding op het vormsel vindt normaliter plaats in het jaar dat uw kind in groep 8 zit. Volwassenen kunnen echter ook op een ander moment nog het vormsel ontvangen. De vormselviering is op zaterdag 18 mei 2024 om 19.00 uur in de Genovevakerk in Son en Breugel. Deken Michael Joe zal het vormsel toedienen. De Informatie-avond van het vormsel is op dinsdagavond 7 november 2023 om 19.30 uur in het parochiezaaltje in Nijnsel.

U kunt zich ook alvast aanmelden voor het vormsel of informatie opvragen via deze pagina of via een belletje naar het secretariaat: 0413-477741 bereikbaar tijdens openingstijden. U bent van harte welkom om binnen te lopen voor informatie, ook als u nog twijfelt of vragen heeft.