Niet iedereen heeft het zomaar liggen…

Het gebeurt: je moet met je gezin rondkomen van één salaris of één uitkering. En dat gaat, want je hebt ondertussen wel geleerd om op de kleintjes te letten. Maar onverwachts begeeft de koelkast het, of de wasmachine. Daar had je nog geen rekening mee gehouden. Of de maand duurt deze keer echt langer dan je salaris reikt… Of, je kunt een huurwoning krijgen, de huur is redelijk, maar je hebt niet zomaar geld liggen om de borgsom te betalen…

Hulp nodig?
In dit soort gevallen kan de Parochiële Caritas Instelling (PCI de Goede Herder) misschien hulp bieden. Als je je bij ons meldt, gaan we kijken op welke manier we je kunnen helpen. Soms zoeken we met mensen naar de juiste instantie voor bijvoorbeeld bijzondere bijstand. Andere keren verstrekken we een renteloze lezing of in sommige gevallen een gift. Soms komen we ook gewoon met een tas boodschappen. We hebben ook contacten met kringloopwinkels en dergelijke, zodat we mensen aan huisraad kunnen helpen, babykleertjes of een fiets.

Als Parochiële Caritas Instelling zoeken we verbindingen met welzijnsinstanties, gemeenten, het Rode Kruis, voedselbanken en andere vrijwilligersorganisaties. Daardoor weten we vaak wel een weg te vinden om iemand te kunnen helpen.

Verder weg
Daarnaast ondersteunen we via het Interkerkelijk Diaconaal Overleg ook bijvoorbeeld de kerstpakkettenactie in Son en Breugel en een vergelijkbare actie voor de Voedselbank in Sint-Oedenrode; een aantal projecten zoals diaconaal inloophuis ’t Hemeltje in Eindhoven, en de werkgroep Arm-in-arm. Ook schrijven we elke maand een artikeltje in de MooiRooiKrant en de MooiSonenBreugelkrant, waarin we handreikingen doen rond actuele onderwerpen.

Voor de hulp wat verder van ons vandaan coördineert de PCI ook de collectes die vanuit de kerk worden gehouden: voor de Vastenactie, de Week Nederlands Missionarissen, de MIVA, Missio en het jaarlijkse goede doel van de eerste Communicanten (dit jaar voor Kindia). We zorgen ervoor dat het collectegeld netjes bij de juiste instantie terecht komt.

Contact
Even terug naar boven. Heb je hulp nodig, omdat je het financieel even allemaal niet meer rondgebreid krijgt? Stuur dan een email met je vraag aan onder vermelding van PCI. Je mail wordt dan rechtstreeks aan ons doorgestuurd en wij nemen contact met je op. Gewoon doen!

namens de PCI,
diaken Wilchard Cooijmans