MIVA – COLLECTE

Medische zorg in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld

Op een klein stuk land in Bangladesh op de grens van Myanmar leven bijna 1 miljoen Rohingya in een vluchtelingenkamp. Ze zijn verdreven uit Myanmar. Ze mogen Bangladesh niet verder in, terug naar Myanmar kunnen ze niet. Hun kleine huis in het kamp is gemaakt van rieten schuttingen, de regen houden ze tegen met zeil. Stelt u zich dat eens voor! Er is geen meubilair, de mensen slapen op de grond. Kinderen krijgen beperkt onderwijs.

Pionier Anwar is 43 jaar oud en komt zelf uit Bangladesh. Hij zet zich in voor de Rohingya, mensen die tijdens het conflict in 2017 uit Myanmar werden verdreven. Voor deze vluchtelingen wil hij medische zorg beschikbaar maken. Een enorme opgave, gezien het grote aantal vluchtelingen.

Tijdens het conflict in Myanmar in 2017 staken ruim 1.000.000 Rohingya’s de grens over. Verdreven door geweld. De meest vreselijke dingen hebben zij meegemaakt en gezien. Daar stonden ze, in onontgonnen gebied. Zonder onderdak en voedsel. Er kwam een uitbraak van mazelen en andere ziekten. Een ramp, want er was geen medische zorg. Er waren niet eens basisvoorzieningen.
Nu zijn er 34 kampen. In elk kamp wonen gemiddeld 50.000 mensen. In twee van deze kampen werkt de organisatie van Anwar. Dankzij de steun van onze donateurs heeft MIVA voor kamp 19 een ambulance kunnen financieren. Nu kunnen de mensen naar de kleine klinieken in de kampen worden gebracht. Vervoer is voor hen van onschatbare waarde. En daarmee uw bijdrage. Kunnen zij op uw hulp rekenen?

Omdat we in onze vieringen nog niet op de gewone wijze collecteren, willen we u verzoeken om uw gift voor de MIVA dit jaar zelf over te maken naar het rekeningnummer van MIVA (NL42 INGB 0000 0029 50, t.n.v. MIVA, ’s-Hertogenbosch); of uw gift in een enveloppe in het collectemandje te doen. Heel hartelijk dank voor uw bijdrage.