Vieringen voor Peuters en Kleuters

Vieringen en voor peuters en kleuters zijn bijeenkomsten waarin uw peuter en/of kleuter spelenderwijs en op een leuke manier kennis maakt met Jezus en de kerk door middel van een verhaaltje, liedje, gebedje, kaarsje en/of dansje.

We beginnen altijd op dezelfde manier, met ons welkomstritueel. Daarna volgt het verhaal dat die zondag centraal staat. Na een klein gesprekje over dat verhaal gaan we actief aan de slag met een creatieve verwerking. Zo hebben we met alle kinderen een vredesduif geknutseld, een carnavals mis gehouden, een kaars versierd met allerlei diertjes en het verhaal van de Ark van Noach nagespeeld. Ook zingen we altijd samen, eenvoudige liedjes die iedereen kent of snel leert kennen.
Daarna bidden we voor alles wat ons bezig houdt, en sluiten we ons gebed af door samen het Onze Vader te bidden.

Het is altijd gezellig en druk bij de peuter- en kleutervieringen en zeer aan te bevelen bij de ingeslagen geloofsweg.

Dus kom een keertje de sfeer proeven, en een peuter- en kleuterviering bijwonen met uw peuter en/of kleuter. Vanzelfsprekend zijn ook de broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en andere familieleden van harte welkom!

Met ingang van september 2018 is de viering voor peuters en kleuters in Sint-Oedenrode onderdeel van de Familievieringen in Nijnsel. Elke vierde zondag van de maand gaan de peuters en kleuters met hun ouders, broertjes, zusjes enz. vanuit de Mis naar het zaaltje bij de kerk om daar samen te vieren. Bij het Onze Vader komen ouders en kinderen terug in de Mis, om samen de communie te ontvangen en af te sluiten.  Na de viering is er zoals altijd koffie, thee, ranja, speelgoed, en de gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Elke tweede zondag van de maand is er oppas voor peuters en kleuters. Ook daar luisteren we samen naar een verhaal uit de Bijbel, maar daarna gaan we lekker spelen.

De vieringen in Son en Breugel blijven in het parochiecentrum aan het Kerkplein in Son

Meest recente uitnodiging

9 juni (Pinksteren) Gewone Mis Peuteropvang
16 juni Gewone Mis Familiefeest en afsluiting seizoen
23 juni Familieviering Doopdankviering

Als u de uitnodigingen voor de vieringen via mail wilt ontvangen, stuurt u een berichtje naar secretariaat@parochieheiligeoda.nl.