Jaarlijkse MIVA Collecte

‘Auto bezorgt meisjes in Kameroen weer een toekomst’

In het weekend van 24 en 25 augustus wordt  tijdens de Eucharistievieringen weer de jaarlijkse MIVA-collecte gehouden. Het project is deze keer: ‘Auto bezorgt meisjes weer een toekomst’. De meeropbrengst is voor dit doel bestemd.

In Kameroen heeft de ziekte aids het leven van bijna een hele generatie ouders geëist. Hun kinderen zijn achtergebleven zonder ouders, soms verstoten door hun familie. Zuster Clementine trekt zich het lot van deze wezen aan, vooral dat van de meisjes. Vrouwen en meisje worden toch al achtergesteld in Kameroen en hebben daardoor geen toekomst. Zuster Clementine vangt deze meisjes op in een opvangcentrum. Zij krijgen daar les in vaardigheden waarmee ze later werk kunnen vinden zoals naaiwerk, computerwerk en kappersvaardigheden. Ook leren de meisjes koken en krijgen ze les in hygiëne .

Een auto is onmisbaar
Zuster Clementie bezoekt daarnaast ook kansarme gezinnen en kinderen. Ze spoort kinderen op die zorg nodig hebben en geeft ze bijstand.

De toestand van de wegen is heel slecht, zeker als het regent. Alleen met een auto kan zuster Clementine deze gezinnen bereiken. Zij zegt hierover: ”De auto brengt ons dicht bij de families en gemeenschappen. Nu kunnen we deze mensen begrijpen, voeden, onderwijzen en ondersteunen. De omstandigheden zijn primitief, het gebied is afgelegen en onherbergzaam. Een auto is noodzakelijk om dit werk te doen.”

In Kameroen zijn er gelukkig meer mensen als zuster Clementine. Voor hen zijn er in 2019 nog zes auto’s nodig. Met uw bijdrage aan de collecte helpt u hen op weg.