Viering Gouden Kloosterjubileum – aanvang jaar voor het religieuze leven

Voor de tweede maal in korte tijd viert de Odaparochie een gouden kloosterjubileum. Begin september herdachten wij in de St. Martinuskerk het gouden klooster jubileum van Broeder Theo Bekkers. Zondag 7 december zal Broeder Theo van den Boer in de St. Petrus’ Bandenkerk zijn vijftig jarig kloosterjubileum vieren. Beiden broeders zijn lid van de congregatie van de Broeders van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, in de volksmond ook wel de Broeders van Glorieux genoemd. Vanwege familiebanden heeft Broeder Theo van den Boer er voor gekozen om dit gouden jubileum met zijn familie in Son te vieren. Om 11 uur is er een feestelijke viering in de St. Petruskerk en daarna is er gelegenheid om de jubilaris te feliciteren in La Sonnerie. Naast familieleden van de jubilaris zijn ook medebroeders aanwezig die in de viering een rol zullen vervullen. De viering van dit kloosterjubileum valt samen met de start van het ‘jaar voor het religieuze leven’ dat Paus Franciscus voor 2015 heeft uitgeroepen. De Paus Franciscus wil ons uitnodigen om stil te staan bij de betekenis van het religieuze leven voor onze wereldkerk. Een aandachtspunt hierbij is de instroom van jonge religieuzen. Zeker in Europa is dat een grote zorg. De paus nodigt ons allen uit, om ons hierop te bezinnen. Een Kerk zonder religieuzen, zonder kloosters en abdijen is een arme Kerk. De viering van dit gouden kloosterjubileum vestigt onze aandacht op dit alles. Wij wensen de jubilaris, zijn familie en medebroeders een mooie feestdag toe.

In september ontvingen beiden ‘gouden broeders’ een koninklijke onderscheiding.