Op weg naar Kerstmis

In de advent leven we toe naar het feest van Kerstmis. De vier zondagen van de advent zullen dit bijzonder markeren door het ontsteken, zondag na zondag, van een kaars op de adventskrans.

Daarnaast zijn er een aantal bijzondere activiteiten die onze opgang naar Christus’ geboortefeest begeleiden. Op drie donderdagavonden vindt er een oecumenisch avondgebed plaats. De scholen bezoeken de kerststallen in onze kerken, er zijn kerstconcerten en sommige scholen houden een eigen kerstviering in de kerk.

Halverwege de advent zijn er drie extra momenten die ons reeds de vreugde van Kerstmis laten proeven:

Woensdag 12 december wordt de kerststal bij de Ritakapel in Boskant gezegend en op feestelijke wijze geopend. Dit vindt plaats om 17.30 uur. Aansluitend is er de mogelijkheid om de kersttocht te lopen door Boskant. De gebruikelijke woensdagavondmis komt te vervallen.

Het is dit jaar voor de vijfde keer dat de grote buitenkerststal in Boskant wordt opgesteld. Een goede reden om de opening dit jaar met wat meer feestelijkheid te omgeven. Ook dit jaar hopen we op veel respons van inwoners uit de Boskant om weer een kerststal zichtbaar te plaatsen in de tuin of voor het raam !!

Vrijdagavond 14 december wordt in Nijnsel de kerstmarkt gehouden. Tussen 18.00 en 21.30 uur is de St. Antonius van Paduakerk geopend voor een bezoek aan de kerststal. Allen -jong en oud-  zijn uitgenodigd een kaarsje te ontsteken bij de kerststal in de kerk.

Zondag 16 december vindt in het centrum van Sint-Oedenrode de kerstmarkt plaats. De St. Martinuskerk is deze zondag tussen 11.00 en 16.00 uur geopend voor een bezoek aan de kerststal. Ook hier worden de bezoekers uitgenodigd om een lichtje te ontsteken bij de stal.