Vormsel

Het najaar is in onze parochie het moment dat jongens en meisjes zich opmaken om het Vormsel te ontvangen. Ook dit jaar zijn er 23 tieners die zich hebben voorbereid op het ontvangen van dit sacrament.
De voorbereiding op het Vormsel is wat veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Afgelopen jaren was het hart van de voorbereiding een vormseldag. Tijdens deze dag legden jongeren van de Katholieke Charismatische Vernieuwing op allerlei manieren uit wie God is, wat we over Hem kunnen zeggen. Vervolgens waren er spellen en sketches om duidelijk te maken wie de heilige Geest is. Deze dag werd georganiseerd door en voor de parochies H. Michaël en H. Oda. Dit jaar scheidden onze wegen, en heeft vormselvoorbereiding van de Odaparochie een iets andere opzet. In drie wat kortere bijeenkomsten staan we stil bij God de Vader, Jezus en de heilige Geest. Van de vormseldag hebben we de speelse opzet meegenomen. Later in het schooljaar sluiten we aan bij de vormseldag van het bisdom, de Power of Fire dag in Den Bosch. Wijzelf zijn erg tevreden over deze opzet, en ook de tieners gingen elke keer blij en tevreden naar huis. Vol vertrouwen staan we daarom klaar om het Vormsel van deze meisjes en jongens te vieren. Dat gaat gebeuren op zondag 18 november, om 11.00 uur in de kerk van de heilige Martinus van Tours aan het kerkplein in Sint-Oedenrode. Wij vragen uw gebed voor deze jonge parochianen, die hier en nu hun geloof zullen moeten laten groeien, bloeien én doorgeven. En u bent van harte welkom zondag 18 november, om dit feest ook daadwerkelijk met hen te vieren.

Wilchard Cooijmans
Manon van den Broek