2 november, Allerzielen in en bij de Martinuskerk in Sint-Oedenrode

Afgelopen vrijdag, 2 november, gedacht de geloofsgemeenschap rond de Martinuskerk in Sint-Oedenrode haar overledenen. In de viering werden in het bijzonder de overledenen waarvan we het afgelopen jaar vanuit de Martinuskerk afscheid hebben genomen, met name genoemd. We staken daarbij voor hen een lichtje aan in de kerk. Samen, in een volle kerk, hebben we hen en vele andere dierbare overledenen aanbevolen bij God, die alle leven houdt in de palm van zijn hand. Leven over de dood heen.

Daarna en eigenlijk al tijdens de viering bezochten velen het kerkhof, dat voor deze gelegenheid met stemmig kaarslicht en fakkels in het licht was gezet. Ook was er live muziek; zang door Aurora en blaasmuziek door een ensemble van Muziekvereniging Meierijstad. Tot 20.45 u was het kerkhof vol van kaarslicht en mensen, verwijlend in deze mooie tuin van gedenken.

Iedereen ontving bij het betreden van het kerkhof een lichtje, om op het graf of op een andere plaats neer te zetten. De gedenkplaatjes van de overledenen van afgelopen jaar werden net als andere jaren teruggegeven aan de families. Dat gebeurde dit jaar in de Odakapel op het kerkhof.

Ook voor de inwendige mens werd gezorgd.  Er was er koffie en thee bij uitvaartonderneming Kuis, die daarvoor ruimhartig ruimte beschikbaar had gesteld.

Verbondenheid over de dood, en over kerkgrenzen heen.

Voor een filmverslag zie: http://www.omroepmeierij.nl/2018/11/allerzielen-een-lichtje-voor-hen-die-ons-ontvielen/