Lichtjesavond

Op 2 november wordt over de hele wereld het feest van Allerzielen gevierd. Op de dag van Allerzielen worden alle mensen die gestorven zijn herdacht. Ook in Sint-Oedenrode wordt in de parochiekerken Allerzielen gevierd.

Op Allerzielen steken mensen een kaarsje aan voor de liefste mensen die zijn heengegaan, om stil te staan en aandacht te geven aan de betekenis van hun en hun eigen leven. Het licht van een kaarsje,  symbolisch  voor troost, geborgenheid en geluk.

Op vrijdagavond 2 november is er  om 19.00 uur in de H. Martinuskerk een Allerzielenviering. Direct na deze viering begint om 19.45 uur de ‘Lichtjesavond’ op het kerkhof. Voor deze gelegenheid is het kerkhof sfeervol verlicht en zijn er heel veel kaarsjes en fakkels. Stemmige muziek wordt verzorgd door het koor Aurora en een ensemble van koperblazers. Ook is er koffie die wordt geschonken in rouwcentrum Kuis.

Iedere bezoeker van de lichtjesavond krijgt na afloop van de dienst in de kerk of bij de hoofdingang van het kerkhof een kaars aangereikt om deze te plaatsen op het graf van een dierbare. Het kerkhof blijft deze avond tot 21.00 uur open voor ontmoeting, te luisteren naar muziek, een kop koffie te drinken of om stil in gedachten bij een dierbare overledene te zijn.

Van harte worden alle mensen in Sint-Oedenrode uitgenodigd om aan deze ‘Lichtjesavond’ deel te nemen en een kaars te plaatsen op het graf van een dierbare overledene. De viering in de kerk begint op vrijdag 2 november om 19.00 uur. Ook kan iedereen zich na de viering vanaf 19.45 uur aansluiten via de hoofdingang van het kerkhof.

Iedereen is van harte uitgenodigd !