Rouwen, hoe doe je dat eigenlijk?

Het Steunpunt Rouw in Veghel wil ook dit jaar weer starten met bijeenkomsten voor rouwenden. Wanneer je iemand hebt verloren die dichtbij je heeft gestaan, ga je door een moeilijke tijd. Dan kan het helpen om dit samen met anderen te doen, die hier ook doorheen gaan.

In de eerste maanden is die ruimte voor ontmoeting er vaak nog niet; je wordt eigenlijk geleefd. Maar als er wat meer rust en stilte komt, helpt het wel om je verhaal kwijt te kunnen in een veilige omgeving, om je eigen ervaringen te checken en is het soms fijn om tips van anderen te krijgen.

Op zaterdag 13 oktober is er allereerst een ontmoetingsochtend voor rouwenden. Leden van het Steunpunt Rouw zullen vertellen over rouwverwerking en wat dit proces van rouw met mensen kan doen.

Op deze ochtend wordt ook informatie gegeven over de gespreksgroep, die in november van start zal gaan. Ook kunt u kennismaken met de begeleiders van de gespreksgroep.

Ook wanneer u wilt komen voor ontmoeting en informatie over het rouwproces  bent u van harte welkom. Breng gerust iemand mee ter ondersteuning.

De ontmoetingsochtend wordt gehouden op 13 oktober in de Lambertuspastorie, Burg. de Kuyperlaan 1, te Veghel en begint om 10.00 uur. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Voor meer informatie kunt u bellen naar de pastorie van de Franciscusparochie in Veghel 0413-363115 van waaruit hun vraag doorgeleid wordt naar een van de leden van het Steunpunt Rouw.