Actie Schoenmaatjes

De actie Schoenmaatjes gaat weer beginnen. Dit is een actie van Edukans, waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor kinderen in arme landen.  De afgelopen jaren zijn 2 miljoen kinderen verrast met een prachtig cadeau.

Deze actie wordt hier georganiseerd door de gezamenlijke kerken van de PKN Sint-Oedenrode/Son&Breugel en de Odaparochie. De doos kan ingeleverd worden tot en met 1 november op het Parochiebureau in Son, Kerkplein 7, Son of bij het Parochiecentrum de Goede Herder, Mgr. Bekkersplein1 in Sint-Oedenrode. Maandag tot en met vrijdag van 9.30-12.00 uur; of bij de familieviering op zondag 28 oktober.

Hoe vul je een schoenendoos?
Edukans heeft een mooie folder uitgegeven. Daarin staat  hoe je de schoenendoos maakt en vult. De folder kan worden afgehaald in de kerken of op een van de parochiebureaus, maar staat ook op de website van de parochie. Voor de verzending wordt een bijdrage gevraagd van €6,- per schoenendoos.
De dozen worden uitgedeeld in landen als Albanië, Moldavië, Irak of Ghana. Veel kinderen daar leven in moeilijke omstandigheden in weeshuizen, vluchtelingen -kampen en sloppenwijken. Een schoenendoos is voor hen een cadeau om nooit te vergeten. Wie ga jij blij maken met een onvergetelijk cadeau?

Hoe vul je een schoenendoos in 5 stappen:

Stap 1 Neem een normaal formaat schoenendoos, zodat alle kinderen een ongeveer even grote schoenendoos krijgen.

Stap 2  Laat ook de doos eruit zien als een cadeautje. Versier de doos de doos én deksel te beplakken met inpakpapier. Maar als je hem liever volplakt met stickers of een zelfgemaakte tekening kan dat natuurlijk ook. Waarschijnlijk heb je al bedacht of je de schoenendoos wilt vullen voor een jongen of een meisje, knip de goede sticker uit en kruis daarop aan voor welke leeftijdsgroep je schoenendoos bedoeld is. Als je nog geen sticker hebt, dan kun je die halen bij het parochiecentrum, in de kerk of op school.

Stap 3 Vul de doos met allemaal mooie spulletjes. Gebruik daarvoor (zo goed als) nieuwe producten. De kinderen doe je een plezier met dingen die zij goed kunnen gebruiken: schoolspulletjes, zoals schriften, pennen en potloden. Verder verzorgingsproducten zoals shampoo, een tandenborstel en tandpasta. Natuurlijk mag speelgoed niet ontbreken, zoals een knuffel, een bal of autootjes.

Stap 4 Afronden. Je doos gaat op reis naar een kind in een ver land. Dat kost € 6,00 per doos. Dit is voor organisatiekosten, handling en transport. Plak de doos niet dicht, maar doe er een (post)elastiek omheen.

Stap 5 Inleveren. De doos kan ingeleverd worden tot en met 1 november 2018. Folders zijn te krijgen bij de kerken en bij het parochiecentrum.