Bijzondere viering en open-kerk rond de ‘SamenLoop voor Hoop’

Op 1 en 2 september staat het centrum van Sint-Oedenrode in het teken van de ‘SamenLoop voor Hoop’. SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette wordt stilgestaan bij kanker én wordt het leven gevierd. Aan de wandelestafette is ook een sponsorloop verbonden.

Het Kerkplein met de St. Martinuskerk liggen midden op het parcours van de SamenLoop. Als parochie willen wij graag aansluiten bij dit goede initiatief. In nauw overleg met de organisatie van de SamenLoop is besloten om de St. Martinuskerk 24-uur open te stellen. Dat begint zaterdagmiddag 1 september om 16 uur.  Onze parochiekerk mag zo een plaats zijn van, stilte, gebed en bezinning tijdens de wandelestafette. Even het parcours onderbreken voor een moment van rust. In de kerk is er gelegenheid om een kaarsje te ontsteken. Het is een grote bijzonderheid dat de St. Martinuskerk 24-uur aaneengesloten (dus ook in de nacht) geopend is.

Zaterdagavond is er om 18.30 uur een Openluchtmis op het Kerkplein. Ook deze Eucharistieviering staat in het teken van de SamenLoop voor Hoop. Aan het einde van de viering worden de enkele kaarsen ontstoken. Deze staan symbool voor de vele honderden kaarsen die later op de avond in het centrum van Rooi worden ontstoken.

Geloof, Hoop en Liefde zijn de drie ‘goddelijke deugden’.  Ze zullen samenkomen in deze viering. Het Goede Herderkoor verzorgt de zang tijdens deze bijzondere viering.