Koperen priesterjubileum Pater Pushparaj

Zondag 10 juni vierde pater Pushparaj van de heilige Odaparochie zijn 12 1/2-jarig priesterjubileum. Op zondag ging hij voor in de openluchtmis in Nijnsel maar op de dag ervoor werd hij al verrast bij manege Hertog Jan van Hertog Jan de Leijer in D’ Eerd. Sinds een aantal maanden heeft hij daar paardrijles. Pastoor Vincent Blom was ‘onverwacht’ aanwezig om de paarden en ruiters te zegenen voor veel veilige ritten. De pastoor gaf nog aan dat er in de Bijbel ook vaak wordt gesproken over dieren, maar het paard is toch wel het meest edele dier dat er in voorkomt, al spelen natuurlijk de ezel en de os ook wel een vooraanstaande rol en wel in de stal waar de Zoon ooit ter wereld kwam. Er klonk in de prachtige lommerrijke omgeving van de manege ook feestelijk en traditioneel hoorngeschal, kortom, een perfect plaatje. De jubilaris genoot er zichtbaar van.

Op zondag was er dan de plechtige hoogmis in het processiepark in Nijnsel waar nagenoeg alle banken bezet waren en dat betekent toch meer dan vijfhonderd gasten. De koren, harmonie en het gilde zorgden mede voor een sfeervolle ambiance. Pater Pushpa vertelde iets over zijn afkomst, zijn jeugd en de stap naar het verre Nederland waar hij zich al snel welkom en thuis voelde. De communicanten en vormelingen boden hem een cheque aan van maar liefst ruim 2800 euro die geheel ten goede komen aan het bouwen van toiletten van hun leeftijdgenoten in Zuid-India.
Na de viering werd hij samen met alle voorgangers en het gilde begeleid naar het paviljoen op het Beckartplein waar vele honderden belangstellenden hem feliciteerden, samen met jubilaris Manon van den Broek. Ondertussen ging ook de kermis van start, het weer was prachtig en de sfeer kon niet beter. De uiteindelijke en totale opbrengst van de giften voor het ‘goede doel’ in India wordt binnenkort bekendgemaakt.

In dankbaarheid mochten wij zo op 10 juni feest vieren. Veel bracht ons samen in het Nijnselse processiepark: de viering van St. Antonius van Padua, het koperen priesterfeest van pater Pushpa, het koperen jubileum van Manon van den Broek, de dankviering van communicantjes en vormelingen. Met inzet van velen werd het een mooie en gezegende zondag in Nijnsel. Dank aan allen die er een bijdrage aan hebben geleverd.