Nacht zonder dak: het zet je aan het denken

In de nacht van 11 op 12 mei hebben weer zo’n 25 jongens en meisjes uit onze parochie een nacht doorgebracht in een kartonnen doos. Ze deden dat om geld op te halen voor Tear, een organisatie zie zich inzet voor dakloze jongeren in de derde wereld. Ze haalden samen een mooi bedrag op: €750 euro.

Maar het was vooral ook heel gezellig. Op vrijdagmiddag werden de meeste tieners door hun ouders afgezet in de pastorietuin in Breugel. Na een kennismakingsspel bouwden ze van dozen een slaapplaats voor de nacht. Na het eten kwam iemand van Tear vertellen over de situatie van straatjongeren in India en liet daarbij een indrukwekkende film zien.

Tussen 21.00 en 22.00 kwamen ouders en andere geïnteresseerden de krotjes komen bekijken. Aan belangstelling geen gebrek en het was gezellig rond het kampvuur. De dag weg besloten met een nachtelijke viering bij de Mariakapel achter in de tuin. Het was de bedoeling dat iedereen daarna zou gaan slapen, maar dat lukte toch niet zo heel goed. Hoewel het de hele dag mooi zomerweer was geweest, bleek het ’s nachts toch nog behoorlijk koud in de krotjes. Om zes uur liepen de eerste tieners al weer rond te spoken.

Het ontbijt, gesponsord door Bakkerij Bekkers, maakte veel goed. Daarna werden de hutten afgebroken, vierden we de mis bij de Mariakapel en daarna werd iedereen weer opgehaald. Wie niet moest gaan sporten of naar een andere vereniging hoefde, is waarschijnlijk thuis nog even lekker naar bed gegaan. Een nachtje moeten slapen in een doos valt niet mee, maar het zet je wel aan het denken over het lot van de straatjongeren…

Diaken Wilchard Cooijmans