Sponsormaaltijd voor de Good News High School

Zondag 18 maart alweer zijn we met 70 Oda parochianen (communicanten met hun broertjes, zusjes en ouders) op bezoek geweest bij de zusters Franciscanessen in Veghel om daar samen te genieten van een sponsordiner. Om 16.00 u werden we ontvangen en rondgeleid door het klooster door zuster Engelberti en zuster Marie Gertrude. Ook zuster Francinia, oud tante van één van onze communicanten, was erbij. Indrukwekkend om eens een klooster van binnen te zien, en te horen hoe de zusters daar samen leven, werken en bidden.

Na de rondleiding kon het diner beginnen. Kinderen hebben het eten uitgeserveerd, en we hebben gezien dat ze dat heel goed kunnen! Tussendoor vertelde pater Pushpa over de Good News EM High school in India, waar we voor aan het sparen zijn. Ondertussen genoten we van Indiase soep en koekjes, én van Indiase muziek.

Dit diner was niet mogelijk geweest zonder de bezielde leiding van Pater Koehn, die samen met zijn twee neven Marc en Paul die avond de sterren van de hemel kookten. Om geld over te kunnen houden voor nieuwe toiletten voor de school, hebben we zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gesponsorde ingrediënten. Onze dank gaat daarom uit naar Dommelfruit Sint-Oedenrode, Houwens vlaai, AH Son en Breugel, Jumbo Sint-Oedenrode, slagerij  Kluijtmans, drankenhandel de Leijer en bakkerij Bekkers.

Onze grootste sponsoren waren natuurlijk de zusters Franciscanessen SFIC (Franciscan Sisters of the Immaculate Conception) en Peter Koehn met zijn twee helpers. Onze grootste kartrekkers waren Marlies van der Zanden en Eva Hessels, moeders van Silvie en Epke, communicanten in Olland en Son. Hulde aan alle harde werkers. Zij hebben gezorgd voor een vruchtbare en onvergetelijke avond!

Manon van den Broek