Gezinsbedevaart Lourdes

Op 11 februari 2018 was het precies 160 jaar geleden dat Maria verscheen aan Bernadette Soubirous. Tijdens onze bedevaart treden wij in de voetstappen van Bernadette. We bezoeken de grot waar Maria verscheen. We gaan naar het huis waar Bernadette met haar gezin woonde. We gaan naar Bartrès waar Bernadette de schapen hoedde. We nemen deel aan de Internationale Hoogmis, de Lichtprocessie en de Sacramentsprocessie. Daarnaast gaan we de Pyreneeën in en bezoeken daar Saint Savin en Pont d’Espagne. Het programma is afgestemd op gezinnen, met een mooie balans tussen activiteit en vrije tijd.

reismogelijkheden:

12 t/m 20 oktober, dagbus
13 t/m 20 oktober, nachtbus

Maandag 15 januari werd tijdens een informatiebijeenkomst de PowerPoint van de komende gezinsbedevaart naar Lourdes gepresenteerd. U kunt de presentatie hier terugzien. Ook het volledige programma (in concept) en een inschrijfformulier kunt u hier downloaden.

Presentatie

Flyer

We noemen de bedevaart een gezinsbedevaart, omdat het programma wordt afgestemd op de kinderen die meegaan. Niet altijd zullen hele gezinnen meegaan. Het is ook goed mogelijk als grootouder(s) een of meerdere kleinkinderen mee te nemen. Of als ouder met één van de kinderen te gaan, enz..

De prijzen voor de bedevaart zijn inclusief alle maaltijden in Lourdes. Wanneer u naar de prijzen kijkt, ziet u dat de kinderen voor de helft van de prijs van een volwassene meegaan. Dit is mogelijk door sponsoring vanuit het Huis voor de Pelgrim. Kinderen afkomstig uit de parochie Heilige Oda kunnen daarbovenop rekenen op extra sponsoring, waardoor kosten voor deelname van kinderen zeer gering zal zijn. Wanneer de financiële situatie van een gezin deelname aan de bedevaart niet toelaat, is het toch goed om contact op te nemen met de parochie. Ook in dit geval zijn verschillende oplossingen mogelijk.

Voor vragen kunt u zich wenden tot het secretariaat van de parochie. Heeft u de informatiebijeenkomst op 15 januari gemist?

Graag nodigen we u uit voor een informatiebijeenkomst voor deze reis op woensdag 9 mei om 20:00 uur, in de parochiezaal van De Goede Herder in Sint-Oedenrode.
Zondag 27 mei vertonen we de speelfilm ‘Je m’appelle Bernadette’, om 15:00 uur, ook in de parochiezaal van De Goede Herder in Sint-Oedenrode.

Als u wil deelnemen aan deze reis, zien we uw aanmelding graag tegemoet voor 15 juni.