Informatiebijeenkomsten bedevaarten Lourdes en Heilig Land

Zoals u wellicht hebt vernomen, zijn er dit jaar twee bijzondere bedevaarten.  Op 15 januari en 7 februari worden er informatiebijeenkomsten gehouden voor respectievelijk de gezinsbedevaart naar Lourdes en de reis door het Heilig Land.

Naar het Heilig Land: In de voetstappen van Jezus

Van 1 t/m 13 augustus aanstaande vindt de reis naar het Heilig Land plaats. We gaan de plaatsen bezoeken waar Jezus werd geboren, woonde, preekte en wonderen verrichtte. We bezoeken de plaats waar Hij stierf en waar wij zijn verrijzenis herdenken. Zo bezoeken we onder andere  Betlehem, Jericho, de Jordaan en Qumran, de Dode Zee, Nazareth, Kana, Kafarnaum en Jeruzalem. Tegelijk zien we vele andere plaatsen, waar mensen in de loop van vele eeuwen gewoond, gewerkt en gebeden hebben.  Een boeiende reis, lopend over de wegen waar Jezus liep, mogen we  ons verdiepen in ons geloof en in de bijbelse tradities. Tijdens deze reis zijn er Eucharistievieringen op diverse bijbelse plaatsen.

Gezinsbedevaart naar Lourdes

In de herfstvakantie van dit jaar (12 t/m 20 oktober, dagbus of 13 t/m 20 oktober, nachtbus)  gaan we met gezinnen naar de Franse Pyreneeën. Ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen kunnen samen kennismaken met Lourdes. Tijdens deze week is er een speciaal op kinderen en tieners afgestemd programma. We bezoeken de grot waar Maria 160 jaar geleden is verschenen aan Bernadette Soubirous. We gaan naar het huis waar Bernadette met haar gezin woonde. We gaan kijken bij de schaapskooi, waar ze de schapen hoedde. We doen mee aan de Sacramentsprocessie en de lichtprocessie: iedereen een kaarsje in de hand. En natuurlijk gaan we naar de sneeuw die het hele jaar door op de toppen van de Pyreneeën ligt. Buiten het programma is er ook genoeg gelegenheid voor gezinnen om zelf iets te ondernemen. In Lourdes ligt alles op loopafstand. Het wordt een herfstvakantie om nooit te vergeten.

INFORMATIE-BIJEENKOMSTEN :

Voor de Lourdesbedevaart:  maandag 15 januari  om 20.00 u

Voor de reis naar het Heilig Land: woensdag 7 februari  om 20.00 u

Beide bijeenkomsten vinden plaats in het pastoraal centrum ‘De Goede Herder’ aan het Mgr. Bekkersplein te Sint-Oedenrode.

Verdere informatie vindt u op de website van de parochie of op www.huisvoordepelgrim.nl