Op weg naar de nieuwe St. Petrus’ Bandenkerk

Tijdelijke gastvrijheid in Breugel

Nadat op Tweede Kerstdag in de Sint Petrus’ Bandenkerk in Son de laatste Eucharistieviering werd gehouden, is de kerk aan de eredienst onttrokken. Anders gezegd: Vanaf 27 december worden er in de Sint Petrus’ Bandenkerk geen vieringen meer gehouden.

Maar dankzij de bisschop gloort er licht aan het einde van de tunnel. De locatie Son mag een nieuwe, kleinere, kerk bouwen. Medio komend jaar hopen zij de eerste steen te leggen.

De Breugelse parochianen hebben hun Sonse mede-parochianen gastvrij onderdak aangeboden voor de tijd dat de nieuwe kerk nog niet klaar is. In die tussenperiode zullen de Sonse vieringen dus worden gehouden in de Sint Genovevakerk in Breugel. Dat gebeurt op de wijze die in Son gebruikelijks is: op dezelfde aanvangstijden, door de ‘Sonse’ voorganger en met medewerking van de Sonse kosters, koren, lectoren en misdienaars en acolieten.

De locatie Son gaat proberen om voor degenen die niet zelf de mogelijkheid hebben om voor de zondagse vieringen van Son naar Breugel te gaan, vervoer te regelen van de plaats van de oude kerk (het Kerkplein) naar de Sint Genovevakerk in Breugel en na de viering ook weer vervoer terug naar het Kerkplein.

Wie van dat vervoer gebruik willen maken, kunnen contact opnemen met het Parochiebureau Son, Kerkplein 7, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.30 – 12.00 uur, telefoon (0499-)471266 of via son@heiligeoaparochie.nl

Ook zouden zij contact kunnen opnemen met ANWB Automaatje Son en Breugel, de vervoersservice voor en door eigen inwoners; vrijwilligers rijden in hun eigen auto tegen kleine onkostenvergoeding mensen die minder mobiel zijn. Tel.: (0499-) 209 609, e-mail: automaatje@sonenbreugelverbindt.nl Meer informatie op de website www.sonenbreugelverbindt.nl