Bezoek kerststal

Alle kinderen van groep 1 en 2 zijn uitgenodigd om naar de kerk te komen om de kerststal te bewonderen.

De kleuters van bs. Dommelrode zijn donderdag 14 december naar de kerk gegaan. Goed voorbereid gingen we op weg, één van de kinderen had zelfs een verrekijker mee genomen om alles  nóg beter te kunnen zien. Bij de kerk aangekomen werden we ontvangen door Manon. Bij de kerststal luisterden de kinderen aandachtig naar het kerstverhaal, verteld door Manon. Ze mochten vragen stellen én de mooie kerststal bekijken. Ze vroegen zich af waar het kindje Jezus was, maar dát komt pas als het Kerstmis is natuurlijk. Sommige kinderen vertelden dat ze thuis óók een kerststal hebben. De drie koningen vonden ze interessant want ze hebben zelfs goud en mirre, de zalf die zo lekker ruikt.

Bij Maria en de kerstengel werd een kaars aangestoken voor álle zieke mensen.

Ook hebben de kinderen in de klas allemaal een engeltje gekleurd en versierd. Die engeltjes krijgen een plaats in de kerk. Voor de kinderen een mooie gelegenheid om samen met de ouders / oma en opa nog eens naar de kerk terug te gaan om de kerststal te laten zien én hun eigen versierde engeltje.

Aan het einde van het bezoek mochten de kinderen een mooi kerstkaartje uitzoeken van Manon. Het was fijn om samen in de kerk te zijn.

Carin van Capelleveen
Leerkracht groep 1-2A