Bedevaarten 2018

Opnieuw gaan wij op bedevaart. Na de bijzondere pelgrimage in 2016 naar Rome en Assisi, wordt volgend jaar zowel een gezinsbedevaart naar Lourdes als een bedevaart naar Israël georganiseerd. Daarnaast is er op 1 juni een ééndagsbedevaart naar Maastricht. We bezoeken de stad van St. Servaas, patroon van Meierijstad en van diverse kerken in ons dekenaat.

De drie bedevaarten worden georganiseerd in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim in Maastricht. Zie voor verdere informatie: www.huisvoordepelgrim.nl.

Israëlreis In de voetstappen van Jezus

Van 1 t/m 13 augustus 2018 vindt de Israëlreis plaats.  Israël, dat niet voor niets het Heilig Land wordt genoemd. We gaan de plaatsen bezoeken waar Jezus werd geboren, woonde, preekte en wonderen verrichtte. We bezoeken de plaats waar Hij stierf en waar wij zijn verrijzenis herdenken. Zo bezoeken we onder andere  Betlehem, Jericho, de Jordaan en Qumran, de Dode Zee, Nazareth, Kana, Kafarnaum en Jeruzalem. Tegelijk zien we vele andere plaatsen, waar mensen in de loop van vele eeuwen gewoond, gewerkt en gebeden hebben.  Een boeiende reis, lopend over de wegen waar Jezus liep, mogen we  ons verdiepen in ons geloof en in de bijbelse tradities. Tijdens deze reis zijn er Eucharistievieringen op diverse bijbelse plaatsen.

Wanneer gaan we?

1 t/m 13 augustus

Wat zijn de kosten?

€ 2090,00

Toeslag voor een 1-persoonskamer is:  €590,00

Medio januari/februari wordt er een informatieavond georganiseerd.

Gezinsbedevaart Samen naar Lourdes

Met het hele gezin naar Lourdes
Bernadette is een gewoon meisje van 14 jaar uit Frankrijk. Als ze op een dag langs een bergriviertje in de Pyreneeën loopt, hoort ze plotseling een zacht geluid. In een grot ziet ze een mooie dame staan. Even lijkt het alsof de wereld om haar heen niet meer bestaat. Het meisje ziet alleen nog maar die dame in het wit…

Zo begon 160 jaar geleden de geschiedenis van Lourdes. De dame in het wit was Maria, de moeder van Jezus. Door die bijzondere ontmoeting van haar met Bernadette werd Lourdes een plek waar duizenden mensen uit de hele wereld samenkomen. Volwassenen, maar ook heel veel kinderen en jongeren.

Wie kan mee?
Jongens en meisjes, die ongeveer net zo oud zijn als Bernadette toen, kunnen bij dezelfde grot Maria leren kennen. Wie dat een keer wil meemaken, kan meegaan met onze speciale gezinsbedevaart. In de herfstvakantie van 2018 gaan we met gezinnen Bernadette achterna. Ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen kunnen samen kennismaken met Lourdes. Tijdens deze week is er een speciaal op kinderen en tieners afgestemd programma.

Wat gaan we doen?
We bezoeken de grot waar Maria verscheen. We gaan naar het huis waar Bernadette met haar gezin woonde. We gaan kijken bij de schaapskooi, waar ze op de dieren moest letten. We doen mee aan de lichtprocessie: iedereen een kaarsje in de hand. En natuurlijk gaan we naar de sneeuw die het hele jaar door op de toppen van de Pyreneeën ligt. Buiten het programma is er ook genoeg gelegenheid voor gezinnen om zelf iets te ondernemen. In Lourdes ligt alles op loopafstand. Het wordt een herfstvakantie om nooit te vergeten.

Hoe gaan we?
We reizen met de bus. Deelnemers kunnen kiezen uit een nachtbus die rechtstreeks naar Lourdes rijdt, of een dagbus. Tijdens de heenreis van de 9-daagse dagbus logeren we in Dijon en in Rodez. Op de terugweg is er een overnachting in Nevers. We bezoeken er het klooster waar Bernadette heeft gewoond en waar ze ligt opgebaard.

In Lourdes logeren we in een prettig verblijf.

Wanneer gaan we?
12 t/m 20 oktober, dagbus
13 t/m 20 oktober, nachtbus

Wat kost het?
Door subsidies kunnen we deze reis met extra korting aanbieden, met zelfs een zeer speciale prijs voor kinderen/jongeren tot en met 18 jaar.

8-daagse reis per nachtbus in 3* hotel
Volwassenen als (mede)begeleider van een of meer kinderen/jongeren € 640
Kinderen/jongeren tot en met 18 jaar                                                 € 320
Toeslag 1-persoonskamer                                                                  € 160

9-daagse reis per dagbus in 3* hotel
Volwassenen als (mede)begeleider van een of meer kinderen/jongeren  € 830
Kinderen tot en met 12 jaar                                                               € 415
Toeslag 1-persoonskamer                                                                  € 220

Informatieavond
In Pastoraal Centrum De Goede Herder, Mgr. Bekkersplein 1 in Sint-Oedenrode vindt op maandag 15 januari 2018 een informatieavond plaats over deze unieke reis. De bijeenkomst start om 20.00 uur. Welkom!

Quotes

‘Ik dacht dat Lourdes een plek voor zieken was. Tot mijn dochter van 12 jaar vroeg of we mee gingen op gezinsbedevaart. Het werd een prachtige en indrukwekkende ervaring voor ons allebei.’

‘Ik wil graag mijn eigen ervaring van Lourdes doorgeven aan mijn kinderen. Dat kan alleen als we daar ook echt samen zijn.’

‘In Lourdes ervaar je wat het betekent om bij een wereldgemeenschap te horen.’

Eendagsbedevaart naar St. Servaas in Maastricht

Eind mei, begin juni vindt in Maastricht de zevenjaarlijkse Heiligsdomvaart plaats ter ere van Sint-Servatius. Op vrijdag 1 juni is een pelgrimsdag voor allen die Sint-Servaas willen vereren. Als dekenaat willen wij daar graag bij aansluiten. Meerdere kerken in onze regio zijn aan deze heilige toegewijd en de nieuwe gemeente Meierijstad heeft Sint-Servaas tot patroonheilige gekozen. Op deze dag vieren wij de Eucharistie in de Servaasbasiliek, bezoeken wij het graf van deze heilige, vereren wij de relieken, is er een stadswandeling en sluiten wij af met de vespers in de basiliek van O.L.Vrouw Sterre der Zee.  Deelname aan deze dag bedraagt € 35,00 (exclusief vervoer).  Bij voldoende deelname wordt voor busvervoer gezorgd.  Deze 1e juni is voor de pastores van het dekenaat (actief en emeritus) de jaarlijkse uitgaansdag die u door het dekenaat wordt aangeboden. Noteer de datum vast in uw agenda!