Eerste ontwerp nieuwe St. Petrus’ Bandenkerk Son

Tijdens de bijeenkomst van de klankbordgroep op woensdag 11 oktober heeft de Sonse architect Werner Leermakers het eerste ontwerp voor de nieuwe St. Petrus’ Bandenkerk gepresenteerd.

Een kerkgebouw in het verlengde van de oude toren, op de plaats van de vroegere kerk. In de absis  van de nieuwe kerk is glas voorzien. Zo komt er een mooie verbinding tussen binnen en buiten, tussen kerk en het daarachter gelegen Vroonhovenpark.

In de nieuwe kerk zullen veel interieurstukken (altaar, tabernakel, beelden ect) terugkeren vanuit de oude kerk. Samen  met de architect gaan de bouwcommissie, de torengroep Son en het bouwbureau van het bisdom deze plannen nu verder uitwerken en concreet maken. Onderstaand vindt u afbeeldingen van het ontwerp voor de nieuwe kerk.  Het betreft hier het voorlopig ontwerp.