Vormsel voorbereidingsdag in Son

Afgelopen zaterdag was in Basisschool de Bloktempel in Son de voorbereidingsdag op het Vormsel. 48 vormelingen uit de parochies Heilige Michaël en Heilige Oda verzamelden zich om zich een dag te verdiepen in de Heilige Geest. Door middel van uitleg, toneelstukjes en spellen hebben we eerst nagedacht over wie God eigenlijk is. Wat kunnen we over God en over Jezus lezen in de bijbel? Allemaal mooie dingen eigenlijk. God houdt van ieder van ons. Maar zoals we weten raakt dat besef soms helemaal op de achtergrond door de vervelende en verdrietige dingen die we meemaken. Jezus kan ons helpen weer bij God te komen. Zijn Geest, de Heilige Geest, zorgt er dan voor dat het vuurtje van geloof, hoop en liefde in ons hart blijft branden. Maar dan moeten we er zelf wel voor zorgen dat het vuurtje aan blijft…

Vol van nieuwe kennis zijn de 9 groepjes vormelingen ’s middags Son ingetrokken om opdrachten te vervullen die met de Geest te maken hadden. Voor de opdrachten samen konden we 88 punten verdienen; het spel heet dan ook Crazy 88. Zo hebben we de bediening van een bakkerij gevraagd een kerklied te zingen, hebben we zelf een lied met gebaren gezongen voor het personeel van de friettent en nog veel meer uitdagende opdrachten.
Moe van het waaien van de vurige Geest sloten we de dag om 16.00 u af met een kleine viering in de kerk van Sint Petrus’ Banden in Son.

We konden ervaren dat wie zich een dagje speciaal richt op de Vader, de Zoon en de Heilige Geest bijzondere dingen meemaakt, midden in een heel gewone wereld.

Wilchard Cooijmans
Manon van den Broek