Actie Schoenmaatjes

Wie maak je blij met een onvergetelijk cadeau?

De actie Schoenmaatjes gaat weer beginnen. Dit is een actie van Edukans, waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor kinderen in arme landen.  De afgelopen jaren zijn 2 miljoen kinderen verrast met een prachtig cadeau.

Deze actie wordt hier georganiseerd door de gezamenlijke kerken van de PKN Sint-Oedenrode/Son&Breugel en de Odaparochie. De doos kan ingeleverd worden tot en met zondag 12 november 2017 op het Parochiebureau in Son, Kerkplein 7, Son of bij het Parochiecentrum de Goede Herder, Mgr. Bekkersplein1 in Sint-Oedenrode. Maandag tot en met vrijdag van 9.30-12.00 uur.

Hoe vul je een schoenendoos?
Edukans heeft een mooie folder uitgegeven. Daarin staat  hoe je de schoenendoos maakt en vult. De folder kan worden afgehaald in de kerken of op een van de parochiebureaus, maar staat ook op de website van de parochie. Voor de verzending wordt een bijdrage gevraagd van €6,- per schoenendoos.
De dozen worden uitgedeeld in landen als Albanië, Moldavië, Irak of Ghana. Veel kinderen daar leven in moeilijke omstandigheden in weeshuizen, vluchtelingen -kampen en sloppenwijken. Een schoenendoos is voor hen een cadeau om nooit te vergeten. Wie ga jij blij maken met een onvergetelijk cadeau?