Bijzondere zomervieringen

‘Er op uit’ is al vele jaren een bekende uitdrukking in de vakantieperiode. Een uitnodiging om de gewone gang van alle dag te onderbreken en te genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft.  In komende zomervakantie willen wij ook als Odaparochie ‘er op uit gaan’.  In Gods Schepping mogen wij Eucharistie vieren. Zo zijn er in de komende vakantie  vier openluchtmissen waarvoor wij u bijzonder uitnodigen:

Zondag 6 augustus is de jaarlijkse Oogstviering op de Hoeve Strobol in Nijnsel. Aanvang 10.00 uur. Aansluitend start het Oogstfeest met tal van (agrarische)activiteiten voor jong en oud. Om 9.30 uur verzamelen wij bij de St. Antoniuskapel aan de Lieshoutseweg. Vandaar trekken wij met de gildes uit Son en Rooi naar de Hoeve Strobol. De Oogstviering wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met de ZLTO.

Zaterdag 12 augustus is er om 18.30 uur een openluchtmis bij de Mariakapel  aan de Kasteellaan in Sint-Oedenrode. De directe omgeving rond de kapel is opgeknapt. Het geheel mag weer gezien worden. Deze viering is een mooi opmaat naar het grote Mariafeest dat wij enkele dagen later gaan vieren.

Dinsdag 15 augustus, hoogfeest van Maria Tenhemelopneming, vieren wij met de gehele parochie een feestelijke openluchtmis bij het Lourdes-altaar in de fraaie pastorietuin van Breugel. Aanvang 19.00 uur.  In aansluiting op de Mis is er een processie door de pastorietuin.

Op zondag 3 september vindt ten slotte om 10.00 uur de openluchtmis plaats bij de nieuwe Ritakapel aan het Ritaplein in de Boskant. Een jaar na de opening heeft deze kapel een vaste plaats in het geheel van onze parochie.