Paus Franciscus en Nacht Zonder Dak

Tijdens de Nacht Zonder Dak in Breugel, vrijdagavond 26 mei in de pastorietuin in Breugel, hebben de tieners en hun begeleiders een korte groet aan paus Franciscus gefilmd: ‘Pace e bene, papa Francesco!’ Dat is ‘Vrede en alle goeds, paus Franciscus!’ Vrede en alle goeds is de groet van de Heilige Franciscus van Assisi. Hier ziet u het filmpje.

Paus Franciscus was op 27 mei op bezoek op het Mariaheiligdom in Genua, waar ook de familie Strada woont. De familie Strada, lid van de Gemeenschap Johannes XXIII,  heeft 7 jaar in onze parochie gewoond. Zij hebben onze gefilmde groet aan paus Franciscus laten zien. Hier ziet u zijn reactie.

Een bijzonder teken van verbondenheid, dat ons dankbaar maakt!

Manon van den Broek


Een Nacht Zonder Dak van Sharon Lathouwers

Nacht zonder dak is een nationale inzamelingsactie voor kinderen in arme landen die in een doos slapen, bijna niet te eten krijgen en in een slechte leefomgeving leven. Daarom ben ik een nacht in een doos gaan slapen.

Vrijdag om 16:00 begon het allemaal. Eerst het geld inleveren van alle donaties en daarna een krot bouwen van karton. Er is ongeveer €700 opgehaald. De meeste mensen sliepen samen in een doos. ik ook, ik sliep gezellig samen met mijn nichtje Eva. Naarmate het bouwen van de doos vorderde kreeg ik een steeds betere band met mijn krotten(over)buurvrouwen. Toen alle krotten klaar waren gingen we spelletjes spelen. Intussen werd macaroni en rijst klaargemaakt. Toen we hadden gegeten hielden we achter in de tuin een kleine viering.

Om 21:00 konden familie en vrienden de krotten komen bekijken. Vuurkorven waren aan gestoken om marshmallows te maken. Rond 22:00 vertrokken alle familie en vrienden weer. Ik ging met mijn krottenoverbuurvrouwen heel veel liedjes zingen met de gitaar erbij. Om 24:00 gingen we met zaklampen naar onze krotten. Er waren helaas soms wat spinnen in het krot. De nacht vond ik wat minder vooral door rugpijn en barre kou. Mijn nicht en ik hadden namelijk een open kant voor verse lucht gemaakt.

’s Ochtends werden we vroeg wakker gemaakt. Heel veel mensen waren moe en hadden wallen onder hun ogen. Gelukkig klaarde mijn humeur op toen we lekkere gedoneerde broodjes hadden en overheerlijk croissantjes van de bakker. Aan het einde is er nog een mis gehouden om stil te staan bij al die kinderen en tieners die geen dak boven hun hoofd hebben. Ik wil graag iedereen bedanken die iets gedoneerd heeft. Gelukkig waren mijn nieuwe vriendinnen er om mij door deze nacht zonder dak te helpen.