Hoe houd ik vol?

Er zijn verschillende manieren om tijd en ruimte te maken voor God en voor jezelf in de Veertigdagentijd. Een bekende manier is het vasten, het matigen in alles wat je eigenlijk teveel doet. Dat kan eten zijn, maar ook werken, beeldschermen, enz. Het geld en de tijd die we zo ‘overhouden’ gaat naar anderen. Zo maken we de wereld rijker.

Een andere manier is het lezen van het evangelie van de dag. Dit is te vinden op de website van de parochie. U kunt ook een overzicht halen bij het parochiecentrum. Dan kunt u het lezen uit de Bijbel zelf. Het is Jezus die door zijn evangelie tot ons spreekt. Zo wandelen we met Hem de Veertigdagentijd door.

Een mooie manier en helemaal van deze tijd is de (digitale) Veertigdagenretraite van de Jezuïeten. Ga daarvoor naar www.ignatiaansbidden.org en meld je aan. Je krijgt dan elke dag een meditatie met vragen toe gemaild. Precies de goede maat voor elke dag.

Tenslotte, maar misschien als eerste, noemen we het Sacrament van Verzoening, de biecht. In dit sacrament kunnen we onze tekorten neerleggen bij de Heer. Hij vergeeft, en geeft ons daarmee de ruimte voor nieuw leven. Meer informatie hierover leest u deze pagina.

Manon van den Broek