Missio Wereldmissiemaand 2022: ‘Jullie zullen mijn getuigen zijn’

Op 23 oktober is het Missiezondag. Met dit citaat uit het boek ‘Handelingen van de apostelen’ voert Missio dit jaar de campagne voor de Wereldmissiemaand. Elke christen is geroepen om te getuigen van Christus, aldus paus Franciscus. Dit jaar richt Missio de blik speciaal op Kibera, de grootste sloppenwijk van Nairobi.

Dagelijks stromen mensen vanuit het omliggende gebied de stad binnen in de hoop op werk en een betere toekomst. Naar schatting een half miljoen mensen woont hier dicht opeen gepakt. De ellende en uitzichtloosheid in de slum zijn echter slechts een kant van de medaille. Er is nog een andere kant: saamhorigheid, elkaar helpen waar het nodig is.

Linet Mboya is een van de bewoners van de slum. De alleenstaande moeder van drie kinderen zorgt ook nog voor zes pleegkinderen, die anders op straat zouden moeten leven.
Zuster Mary Wambui woont met haar gemeenschap van zusters al vele jaren in Kibera en heeft onder andere microkredietgroepen opgezet voor vrouwen. Pastoor Firmin Koffi leidt de Yarumal-missionarissen die hun opleidings- en vormingshuis in Kibera hebben. Voor hen en veel andere mensen is Kibera hun thuis.

MISSIO ondersteunt het pastorale werk in Kibera. Help mee! Geef aan Missio Pauselijke Missiewerken in de collecte van Missiezondag (23 en 24 oktober) of stort uw bijdragen op NL65 INGB 0000 0015 66 t.n.v.. Missio Wereldmissiemaand, te Den Haag.