3G wensen voor het nieuwe jaar

Door B. van de Mortel, kapelaan

Het is weer zover. De kerstdagen zijn voorbij; een nieuw jaar is begonnen. Mensen geven elkaar de beste wensen op deze dagen van het welbehagen. Bij deze wens ik dat ook aan u allen toe; een 3G wens; gezond, gelukkig en vooral ook gezegend nieuwjaar.

Door de zegenwens daalt Gods goedheid en genade vanuit het hemelse neer op de mensen die het ontvangen en zo mogen wij ook als Godsvolk aan het begin van dit nieuwe jaar Gods zegen en genade afroepen over ons zelf, over onze dierbaren en over de wereld. Als zijn volk, als zijn kinderen, mogen wij daar ook op vertrouwen. Alles wat wij vragen in de naam van Jezus, in wie wij God onze Vader kunnen noemen, zal ons ook geschonken worden. In de naam van Jezus worden immers alle mensen van alle volkeren, rassen en talen overvloedig gezegend. De naam van Jezus wordt immers afgeroepen over iedere gedoopte; de naam van Jezus die niets anders betekent dan God die redt.

In het kind dat geboren is in de kribbe mogen wij immers onze Redder herkennen en dat is toch voor veel mensen best een stap om te zetten. Vraagt u zichzelf eens eerlijk af; Heeft u wel een redder nodig in uw leven? Of houden we ons leven toch eigenlijk liever in onze eigen hand? Zijn wij zo autonoom dat wij God niet meer nodig hebben? Op nieuwjaarsdag wordt aan het kind dat ligt in de kribbe een naam geschonken. Het is immers de achtste dag na zijn geboorte. Die naam mag ook voor ons in dit nieuwe jaar des Heren als een zegen over ons en onze wereld worden afgeroepen. Een zegen die echter pas zijn volle werking zal dragen als wij Hem erkennen zoals Hij werkelijk is; Salvator mundi; Redder van de wereld.

Jezus is immers niet alleen een mensenkind; een bijzondere man; een groot profeet, nee Hij is de Zoon van God; het vleesgeworden Woord; Emmanuel; God-met-ons. Vandaar dat Hem een Naam gegeven is boven alle namen; opdat bij het noemen van zijn Naam zich alle knie zou buigen en Gods zegen overvloedig mag neerdalen. Een zegen die ons gelukkig, gezond en vooral ook gezegende mensen mag maken.