Genovevakerk op 25 november rood aangelicht

De St. Genovevakerk in Son en Breugel  wordt woensdag 25 november 2020 ’s avonds, samen met honderden kerken en andere gebouwen wereldwijd, in het rode licht gezet. Ook in Nederland worden tientallen gebouwen rood aangelicht. Met de actie #RedWednesday vraagt de parochie H. Oda aandacht voor vrijheid van godsdienst in het algemeen en de vervolging van christenen in het bijzonder.

Op dezelfde dag  wordt in de H. Martinuskerk in Sint Oedenrode tijdens een heilige Mis  gehouden, om te bidden voor mensen die om hun geloof worden vervolgd én voor hun vervolgers. De parochie doet mee aan #RedWednesday, een internationale campagne van de stichting Kerk in Nood, om bewustzijn te creëren voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en om aandacht te vragen voor de schaal waarop in het bijzonder Christenen vandaag de dag worden vervolgd.

Met hun actie #RedWednesday© wil “Kerk in Nood” ons bewust maken van de vervolging van gelovigen – vooral minderheden – en oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen. Speciale aandacht gaat dit jaar uit naar Christenen die om hun geloof gevangen worden gehouden. Op 25 november verschijnt daarom een boek ‘Gevangen om hun geloof’ dat geïnteresseerden via de website van Kerk in Nood gratis kunnen opvragen.

Onze bisschop Mgr. de Korte schrijft: “Vrijheid van godsdienst is een groot goed. Geloven kan nooit samengaan met dwang en geweld. Helaas moeten wij constateren dat miljoenen christenen in vele landen omwille van hun geloof in Christus worden vervolgd. Het is goed dat wij voor hen bidden en in hun noden voorzien.‘Red Wednesday’ is een prima actie om voor de christenvervolging aandacht te vragen.”

De heilige Mis in de Martinuskerk in Sint Oedenrode begint woensdag 25 november om 19.00 uur.