De Pinksteruitdaging

Pinksteren is het feest van de Geest. De heilige Geest wordt ook wel Gods adem genoemd. Gods adem is overal, om ons heen en in ons. Hij blaast ons leven in. Hier vind je het verhaal van Pinksteren en met filmpjes en uitleg.

Adem kunnen we niet zien, ook Gods adem niet. We kunnen wel de warmte voelen. Of onze adem mooi verpakken! Met grote en kleine zeepbellen bijvoorbeeld!

Maak zelf bellenblaassop of haal een bellenblaas in de voorportalen van één van onze kerken. Ze liggen er voor jullie!

Ga bellenblazen op verschillende manieren. De lucht brengt de bellen in beweging. Bekijk bellen blazen, een feestje voor verschillende ideeën. Zo kun je een bellenslang maken met een fles en een lapje badstof, maak je reuzenbellen of ga bellenblazen met lange rietjes. Er is zoveel mogelijk.

Maar je mag ook, geïnspireerd door de Geest van Pinksteren, naar buiten toe stappen om voor anderen een ‘Bel van Gods vreugde en goedheid’ te zijn. Bekijk hiervoor dit filmpje van pastoor Robert van Aken en kapelaan Bryan van de Mortel.

Maak van jouw actie een foto of filmpje (je weet nu hoe dat moet 😉) en stuur het naar . De mooiste, ontroerendste, liefste, origineelste inzending wint een prijs!