Het koffertje van Samuel op reis in de Odaparochie

Stichting Samuel Advies ondersteunt gezinnen bij het vinden of weer oppakken van het gezamenlijk gebed. Ze hebben daarvoor een ‘koffertje’. Het koffertje van Samuel gaat op reis van gezin naar gezin. Momenteel reist het koffertje al een week of zes door onze parochie. Hieronder de ervaringen van Gabriëlle, Wilko en Lucas Tilmans:

‘Het was zo leuk het koffertje Samuel in huis te hebben, omdat …

…. de eerste kennismaking al een “prikkelende” entree was: geen bescheiden kofferTJE zoals je zou verwachten, maar een grote houten koffer met een prachtige glimmend lint erom heen gestrikt. Je kunt niet wachten om op ontdekking te gaan. Al snel ging de koffer dus open en kwamen prachtige dingen tevoorschijn. Je kunt eenvoudig de week vullen die de koffer mag blijven, eigenlijk wel 2 weken…

…… voor jong tot oud er veel verschillende soorten materialen in zaten, die uitnodigen om te ontdekken, te proberen, die de interesse opwekten om te beluisteren, uit te proberen en te bekijken.

…. de koffer spelenderwijs al snel korte momentjes bracht om eenvoudig met het geloof bezig te zijn.

…… onze 5 jarige zoon een prachtig boek ontdekte met stripverhalen en teksten die hem erg aanspraken als nog net-niet-lezer. Geloofsopvoeding gaat zo bijna “vanzelf” en geloofsgesprekjes komen al snel op gang.

….. het 365dagen dagen bijbelverhalenboek ons aangespoord heeft om voor het slapen gaan voortaan vaker onze zoon een kort Bijbelverhaal voor te lezen.

……. we door de geleende materialen uit te proberen, de Samuel-winkel in Oisterwijk gaan bezoeken om diverse boeken en niet te vergeten de favoriet aan te schaffen: de KISI-KIDS-cd die onze zoon na 3x luisteren al spontaan voorzichtig begon mee te zingen.
Toen we hem vroegen wat hij het meest ging missen als het Samuel-koffertje doorgegeven zou gaan worden aan het volgende gezin was het toch deze cd!

Mag het koffertje ook bij jou komen logeren? Meer informatie vind je op: www.koffertjevansamuel.nl. Aanmelden kan bij Anneke: