Befaamd Russisch koor opnieuw te gast in Nijnsel

Na het eclatante success van afgelopen jaar geeft het bij velen reeds bekende Neva-ensemble uit het Russische Sint-Petersburg opnieuw een concert in de Antoniuskerk in Nijnsel en wel op vrijdag 03 januari om 20.00 uur. Zij brengen een totaal vernieuwd repertoire. Het koor doet in de periode december-januari een groot aantal plaatsen aan in Nederland.
Het Russische kleinkoor, (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt een paar liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde (Russische) componisten.Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocaleprestaties.

Naast de concerten werken zij ook mee op de zondagmorgen aan kerkvieringenen met liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk. Dit gezelschap keert daarom elk jaar, ditmaal voor de 24e keer, terug naar ons land. Zij krijgen zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders, maar ook uit de media-aandacht. Op zowel radio als televisie is door de jaren heen diverse malen aandacht aan het gezelschap besteed en een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens “de muzikale tovenaars uit Rusland”.

De concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop van hun concert staan de zangers zelf aan de deur om de mondelinge en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen. Voor meer informatie, www.neva-ensemble.narod.ru.

Alle muziekliefhebbers zijn evenals begin van dit jaar bijzonder welkom in de sfeervolle Nijnsel kerk!