Bijbelavonden

De Bijbel blijft een interessant boek. Hoe oud het ook is, de boodschap blijft verrassend nieuw en bij de tijd. In de Bijbel horen we het verhaal van God en mensen. Wanneer we de Bijbel lezen, leren we God kennen en zijn boodschap voor de wereld. De Bijbel is geen eenvoudig boek. Het is geen boek om in een keer uit te lezen. We lezen de Bijbel in stukjes, met gelegenheid om deze stukjes tekst te overdenken.

In de kerk horen we telkens twee of drie teksten uit de Bijbel: de lezingen en het evangelie. De preek vertaalt deze lezingen naar ons dagelijkse leven. Toch blijven er vaak nog vragen liggen.
Daarom starten we in onze parochie met Bijbelavonden. Eén keer in de maand komen we bij elkaar. Tijdens die bijeenkomsten lezen we de teksten van de daaropvolgende zondag. We kijken naar de achtergrond en de context van de lezingen, en praten met elkaar over wat de teksten bij ons oproepen. We besluiten de avond met gebed.

De Bijbelavonden worden gehouden in het parochiecentrum in Son en duren van 19.30 tot 21.00 uur. Ze worden geleid door diaken Wilchard Cooijmans, Richard de Visser en Sannie de Rooij.

Wanneer u wilt deelnemen, is het fijn als u zich opgeeft, zodat we weten hoeveel koffie en thee we moeten zetten. Maar ook zonder aanmelding bent u van harte welkom. U hoeft ook niet in te schrijven voor de hele reeks, maar kunt aansluiten wanneer u wilt. U bent van harte welkom.

We hopen op inspirerende avonden.

Pastoraal team Parochie H. Oda

Meer informatie vindt u onder: Ik zoek > geloofsverdieping > Bijbelavonden